Свържете се с нас: 087 93 699 92

0888 642 135

Дезинсекция - Защита от насекоми

Унищожаване, борба и защита от паяци

 

Стоп вредители” е лицензирана фирма за борба с вредителите – паяци. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу паяци се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Стоп вредители” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

 

Aptostichus female.jpg

Supunna sp.jpg

Black widow spider 9854 lores.jpg

Phidippus putnami male.jpg

EresusSandaliatusHogeVeluwe.JPG

Gasteracantha cancriformis 2.jpg

Brachypelma smithi 2009 G09.jpg

Thomisidae sp.jpg

Segestria florentina.jpg

Female Calisoga sp. (Marshal Hedin).jpg

Victorian funnelweb side.jpg

Pandava.laminata.female.-.tanikawa.jpg

Metellina mengei (aka).jpg

Linothele fg01.jpg

Titiotus.sp.(Marshal.Hedin).jpg

Atypus karschi.jpg

Uroctea durandi bl.jpg

Oxyopes salticus Kaldari 02.jpg

 

Много паякообразни причиняват сериозни заболявания по птиците, бозайниците и хората. Болестите, пренасяни от паякообразните паразити, се наричат „арахнози”.

Паяците: раздел ARANEI – Тялото е разделено на главогръд и коремче. Двете части са съединени посредством тънко стълбче. На главогръда са разположени шест чифта придатъци. Първият чифт се намират пред устата. Наричат се „хелицери”. Вторият чифт се наричат „педипалпи” и играят роля на купулационен орган. Останалите четири чифта са ходилни крака.

Особеност на паяците е наличието на паяжинни брадавици, в които се отварят паяжинните жлези. Отделя се лепливо вещество, което образува паяжина. Те са много разпространени и по принцип са полезни, защото унищожават голям брой вредни насекоми. Някои са вредни за човека и животните. Черният отровен паяк плете мрежата си по земята и тревата. Разпространен е в южна България. Отровен е женският. Отровата му е много силна и действа като стрихнина и е по-силна от тази на пепелянката.

Повечето ухапвания от паяците не са фатални – изразява се в появата на розово-червен обрив и сърбеж. Борбата и унищожаването на паяците е с репеленти и инсектициди и осигурява бърз и добър контрол. Паяците причиняват неудобства в помещенията, като нарушават функционирането на алармени системи и електрониката.

Паяци / Araneae - известни още като Същински паяци, са разред безгръбначни хищни животни от клас Паякообразни - Arachnida

Преди да се пръска, хубаво е помещението да бъде изчистено от паяжини. Така се улеснява ефективността от обработките. Ако се обработват открити площи, не трябва да се отмива препаратът.

 

Вид вредител 

До 40 м2

До 75 м2

До 100 м2

 
 

ИНСЕКТИ

 

Паяци

30 лв.

34 лв.

39 лв.

 

 

 

Свържете се с нас:

 ул."Пиротска" №5 София 1000


0888 64 21 35
0879 36 99 92