Свържете се с нас: 087 93 699 92

0888 642 135

Дезинсекция - Защита от насекоми

Защита, борба и унищожаване на дървояди

 

Стоп вредители” е лицензирана фирма за борба с вредителите – дървояди. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу дървояди се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Стоп вредители” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

 

Woodworm - описание дадено на нашествениците по дървесинатаДървоядът е изключително опасен вредител. Бръмбарните ларви разрушават изсушената дървесина. Дървоядите са с дължина от 3 до 5 мм. Те не се хранят, а само се размножават. Характерно за дървояда е, че атакува само отлежал дървен материал с високо съдържание на свежа дървесина и никога не нападат живи дървета.

Woodworm - нашествениците по дървесинатаПроядените от насекомите дървета се познават по входно-изходните дупчици с малък диаметър – 1-1.5 мм. Около дупчиците се забелязва фин дървен прашец. Цикълът на дървояда е 3-4 години. Ларвите на дървояда прекарват голяма част от живота си скрити дълбоко в дървесината на вече изработените предмети: мебели, дюшемета, паркет, рамки на картини, рамки на врати и т.н. До това се стига, когато дървеният материал не е добре обработен и импрегниран. Методът, чрез който се унищожават, и ефективната борба с тях е използването на инсектицидни препарати с остатъчно действие под формата на опръскване, намазване, инжектиране в дупките или газ.

Хубаво е да се направят две обработки през около 10 дни. Важно е да се знае, че колкото по-дълго препаратът остане върху дървесината, толкова ефектът е по-голям. След обработка помещенията остават затворени за около 2-3 часа.

 

Вид вредител 

До 40 м2

До 75 м2

До 100 м2

 
 

ИНСЕКТИ

 

Дървояди

30 лв.

45 лв.

49 лв.

 

 

Свържете се с нас:

 ул."Пиротска" №5 София 1000


0888 64 21 35
0879 36 99 92