Свържете се с нас: 087 93 699 92

0888 642 135

Дезинсекция - Защита от насекоми

Защита, борба и унищожаване на мравки

 

Стоп вредители” е лицензирана фирма за борба с вредителите – мравки. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу мравки се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Стоп вредители” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград. 

„Стоп вредители” дава 100% гаранция за успех още при първото пръскане с/у мравки. Ние даваме гаранция от 6 месеца за жилища при извършена обработка срещу мравки .Необходимо е да се пази протокола от третирането, който се издава от дезинфекторите,както и спазване на техните указания.Пръска се цялата площ на заразения обект.Гаранцията се изразява в безплатно третиране  ако има наличие на мравки след обработката до пълното им унищожаване при спазване на горните условия.

Цена за еднократно пръскане с гаранция или без такава

Вид вредител 

До 40 м2

До 75 м2

До 100 м2

 
 

ИНСЕКТИ

 

Мравки

30 лв.

34 лв.

39 лв.

 

Виж цени за търговски обекти

Виж цени за жилищни сгради

 

 

Мравките (Formicidae)

 

Мравките са семейство Formicidae и обитават различни биотопи в откритата природа, в близост до домовете или в самите домове. Мравките са повече от 340 рода и наброяват над 5 хиляди вида. В България са налични видове от местната фауна, както и такива внесени от чужбина.

Най-разпространени до човека са черната градинска мравка и червената домашна мравка. Те живеят на големи семейства, като образуват мравуняци (колонии), които може да се състоят от много отделни гнезда. Всяко отделно гнездо в колонията си има майка-царица. Активни са рано напролет и през лятото. Мравките имат силно развит полиморфизъм - разделяне на мъжки и женски, майки и работнички. Мъжките и женските излитат само в определено време на годината. Оплождането на женската се извършва по време на полет, след което мъжките умират. Женските остават без крила и образуват нови гнезда, в които снасят яйца като броят им варира от 350-500. За да се образува нов мравуняк са достатъчни 1 майка, 5 работнички и 20 ларви. Цикълът на развитие на мравките е яйце, ларва, какавида и имаго. Работничките са най-многобройни в гнездото. Развиват се от оплодени яйца, снесени от царицата и изпълняват различни функции – отопляват гнездото, грижат се за царицата и потомството, за структурата на гнездото и т.н.

Мравките са механични преносители на чума, туберкулоза, коремен тиф, дизентерия и др. Привлича ги миризмата на гной, храчки и рани, като дори могат да влязат под превръзката на рана.

Мравките (Formicidae)

 

Стоп вредители” – защита от мравки в затворени помещения и открити площи

Борбата срещу мравките е трудна поради социалния им начин на живот и недостъпността на техните гнезда.

За премахването на развъдните им места е необходимо поддържането на чистота. Други профилактични мерки, които трябва да се предприемат за защита от мравките, са запушване на всички дупки, цепнатини и пролуки под первазите на прозорци и врати, край отоплителните тръби и кабели. Собствениците на обекти е необходимо да информират нашите служители, както за пътя на мравките, така и за евентуалното наличие на гнезда. С това се постига по-бърз и продължителен ефект при обработката.

Химичните методи за борба с мравките се различават в зависимост от вид на препаратите, с които се въздейства, като по възможност се търси и третира гнездото.

- Прахообразни препарати с контактно действие - полепват по мравката и се пренасят в гнездото;

- Примамки - най-често под формата на гел,  съставени от инсектициди и атрактанти (захар, мед, месо и др.). Примамките се пренасят от работничките в гнездото и ефектът настъпва от 3 до 14 дни след обработката;

- Препарати, от които се приготвят разтвори за пръскане. С тях се постига 95% успеваемост, като за гарантиране на дълготраен ефект се налага изпръскване на всички помещения в полазения от мравките обект. Ефектът от третирането настъпва на следващия ден. В зависимост от числеността на популацията в повечето случаи се налага повторно третиране, което е не по-късно от 14 дни след първата обработка.

При обработка срещу мравки на открити площи те не трябва да се напояват или  мият с вода няколко часа преди обработката и няколко часа след нея.

 

 

Свържете се с нас:

 ул."Пиротска" №5 София 1000


0888 64 21 35
0879 36 99 92