Свържете се с нас: 087 93 699 92

0888 642 135

Премахване и унищожаване на прахови акари

„Стоп вредители” е лицензирана фирма за борба с вредителите – прахови акари. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу прахови акари се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Стоп вредители” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

Домашният акар е малко паякообразно животно, което живее в домашния прах в жилищата на хората. Среща се в праха по всички повърхности, в килими, завивки, матраци, дюшеци, мека мебел, възглавници, дрехи, бельо и др. Счита се за един от най-честите причинители на астма и алергии по целия свят.

Домашните акари са с кръгла форма, набраздена кутикула, кремаво-бели на цвят. Те са с малки размери – приблизително 420х300 µm и са невидими за човешкото око. Спадат към тип “Членестоноги, като продължителността на живота им е от 20 до 60 дни. Чувстват се добре в жилищата ни, т.к. температурата и влажността е подходяща за развитието и размножаването им. Хранят се с мъртви кожни клетки. От човек на ден падат по 1,5 g мъртва кожа, а за година общо 500 g. Дневното количество мъртва кожа е достатъчно да изхрани 1 000 000 акари.

Акарите са източници на алергени, които причиняват астма, хрема, конюнктивит, дерматит, провокирани от протеин, намиращ се в екскрементите на вредителя. При акарите храносмилането се осъществява предимно външно чрез смесване хранителни частици и храносмилателни ензими. В рамките на седмици праховият акар произвежда около 2 000 екскремента и хранителни частици.

Третиране срещу прахови акари

Мерките за контрол на праховите акари включват:

 • Почистване на прах от всички повърхности, изтупване и пране на килими, мокети,мека мебел и др. със система за почистване RAINBOW, която „Стоп вредители” притежава и прилага;

 • Редовно проветряване и използване на уреди и системи занамаляване на влажността в помещенията

 • „Стоп вредители” извършва дезакаризация на помещенията чрез прилагане на дезинсекционни препарати посредством опръскване, фумигация с димки, атомизатори или течни фумиганти. Препаратите са за професионална употреба и се прилагат от квалифицирани специалисти на „Стоп вредители”. След обработка помещенията се запечатват за определен период от време (1-2 часа), след което се проветряват добре и са годни за ползване. Препоръчително е обработката да се повтори след 10-12 дни поради факта, че препаратите не убиват яйцата на акарите;

   

  Вид вредител 

  До 40 м2

  До 75 м2

  До 100 м2

  Инсекти

  Прахови акари

  30 лв

  34 лв

  39 лв

   

   

 

 


 

Свържете се с нас:

 ул."Пиротска" №5 София 1000


0888 64 21 35
0879 36 99 92