Свържете се с нас: 087 93 699 92

0888 642 135

Дезинсекция - Защита от насекоми

Защита, борба и унищожаване на мухи

 

Стоп вредители” е лицензирана фирма за борба с вредителите – мухи. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу мухи се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Стоп вредители” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

 

Домашна муха (Musca domestica) - най-разпространената муха в къщите и по целия святМухите са разред Diptera – двукрили, т.е. имат само една двойка крила. Задните крила са редуцирани и се наричат халтери. Устният апарат е лижещ, пробивно-смучещ или смучещ. Развитието е пълно - яйце, ларва, каквида, имаго (възрастно). Мухите са преносители на остри чревни и на някои други инфекциозни заболявания. Една част от мухите (жилещите) пренасят болестите чрез ухапване, други пренасят заразата механично чрез своите окосмени крака и тяло, а трети - фекално-орално чрез изпражненията и повърнатите материали. Преобладаващата част от мухите са свободно живеещи в природата. Други, т. нар. синантропни (свързани с човека), са обитатели на населените места. Многообразна е и групата на синбовилните видове – при тях връзката с човека е косвена, чрез домашните животни и любимци.

В България са регистрирани около 70 вида синантропни и около 30 вида синбовилни мухи. С появата на човешките селища на сравнително малки пространства се концентрират подходящи за развитието на мухите субстрати (отпадъци от храна, човешки и животински екскременти). Ендофилията (способността за влитане в помещения) се обуславя от силното привличащо действие на хранителните миризми.

 Мухите са преносители на над 40 вида болести. По-важните от тях са амебна дизентерия, шигелози, салмонелози, холера, полиомелит, хепатит, коремен тиф, туберкулоза и други.

 

Домашна муха (Musca domestica) - най-разпространената муха в къщите и по целия свят

Стоп вредители” – защита от мухи

В борбата с мухите използваме комплексни мерки:

- профилактични мероприятия - замрежване на прозорците, поставяне на ленти на вратите и др.;

- физични методи - поставяне на инсектицидни лампи;

- поставяне на примамки – сухи и течни, примамкови станции, лакови примамки, пластмасови и памучни ленти и кордони;

- химични методи - обработка с инсектициди с остатъчно действие. Прилага се при голяма численост на мухите в помещението, като  се прави опръскване на тавани и стени и други повърхности с биоциди. Избирателно се обработват повърхностите, върху които мухите почиват. Към препарата се добавят атрактанти и феромони. Ефективността на обработката е 30 дни и в много редки случаи се запазва през целия летен сезон;

- намазване на рамки на прозорци, врати и други повърхности с препарати, съдържащи феромони и атрактанти. Това е изключително ефективен метод и, както опръскването, дава гарантирани резултати в кратки срокове. Предимството на метода е, че се прилага лесно и може да се обработват всякакви места без да се прекъсва работата на обекта.

Методите, които използваме са изключително ефективни - мухите измират до 1 час след обработката, а пълната ефективност се постига от един до няколко дни след обработката.

 

Вид вредител 

До 40 м2

До 75 м2

До 100 м2

 
 

ИНСЕКТИ

 

Мухи

30 лв.

34 лв.

39 лв.

 

 

 

Свържете се с нас:

 ул."Пиротска" №5 София 1000


0888 64 21 35
0879 36 99 92