Свържете се с нас: 087 93 699 92

0888 642 135

Дезинсекция - Защита от насекоми

Защита, борба и унищожаване на бълхи

 

Стоп вредители” е лицензирана фирма за борба с вредителите – бълхи. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу бълхи се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Стоп вредители” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград. 

„Стоп вредители” дава 100% гаранция за успех още при първото пръскане с/у бълхи. 

Ние даваме гаранция от 6 месеца за жилища при извършена обработка срещу бълхи. Необходимо е да се пази протокола от третирането, който се издава от дезинфекторите,както и спазване на техните указания. Пръска се цялата площ на заразения обект. Гаранцията се изразява в безплатно третиране  ако има наличие на бълхи след обработката до пълното им унищожаване при спазване на горните условия.

Цена за еднократно пръскане с гаранция или без такава

Вид вредител 

До 40 м2

До 75 м2

До 100 м2

 
 

ИНСЕКТИ

 

Бълхи

30 лв.

34 лв. 

39 лв. 

 

Виж цени за търговски обекти

Виж цени за жилищни сгради

Бълхи / Siphonaptera - разред безкрили кръвосмучещи, живеят по телата на бозайници и птици

Бълхите разред Aphaniptera са дребни безкрили кръвосмучещи насекоми. Наброяват около 1500 вида, разпространени са във всички континенти. Паразитират по животните с постоянна телесна температура, птиците, бозайниците и човека. Видове, които се срещат в близост до хората са котешка, кучешка и  човешка бълха, плъхова бълха, северна плъхова бълха и източна плъхова бълха.

Различните видове паразитират върху различни приемници. Възрастните бълхи са дребни, едва 4 мм, с тъмно кафяво, странично сплеснато тяло. Особеност при бълхите е, че могат да скачат на височина 9-10 см и дължина 30-32 см. Развитието на бълхите преминава в четири фази: яйце, ларва, какавида, имаго. Обичайните биотопи на бълхите са жилището или убежището на гостоприемника, където има постоянна температура и влажност. Женската снася многократно по 3-10 яйца, до 500 броя през целия си живот. Снася ги в почвата, в праха, на пода в жилищата, в захвърлени дрехи, колиби, постелки на кучета и котки, дупките на гризачите, по козината на животните, като ги прикрепя леко. Пикът на развитие на бълхите е през лятото. Бълхите живеят доста дълго време, като от голямо епидемиологично значение е фактът, че те могат да гладуват продължително време. Кръвосмученето на мъжки и женски бълхи е от 1 мин. до няколко часа при различните видове. Хранят се няколко пъти в денонощието. Като кръвосмучещи ектопаразити бълхите предизвикват сърбежи, безпокойство, местни възпаления и вторични възпаления у гостоприемника. Те са преносители на тежки инфекциозни заболявания като чума, ендемичен петнист тиф, псевдотуберкулоза, листериоза, коремен тиф. Бълхите причиняват и алергични дерматити. Котешките и кучешките бълхи пренасят и яйца на тении.

 

Бълхи / Siphonaptera - разред безкрили кръвосмучещи, живеят по телата на бозайници и птици

 

 

Стоп вредители” – обезпаразитяване от бълхи в затворени помещения

За да бъде обработката срещу бълхите ефикасна е необходимо да се премахнат условията, които благоприятстват тяхното размножаване и разпространение – поддържане на чистота в жилищните помещения, затваряне на врати и прозорци на приземни етажи и тавански помещения с цел да се избегне достъпа на безстопанствени котки и кучета, плъхове, мишки, птици. Домашните животни трябва да бъдат обезпаразитявани системно. При третиране срещу бълхи в затворени помещения е необходимо след извършване на самото пръскане обектът да остане затворен за около два часа.

За унищожаване на бълхите се използват разтвори, емулсии или суспензии на инсектициди. Третира се не само пода, но и стените на височина до 1 м. (когато това се налага). За постигане на по-добри резултати е добре нашите специалисти да бъдат предварително информирани за продължителността на присъствието на бълхите в домовете и търговските обекти. В случай, че вредителите са пребивавали повече от 10 дни в помещението, е необходима повторна обработка на 10-тия ден след първоначалната, тъй като популацията от бълхи се възпроизвежда много бързо, особено в летните месеци. Използваните от нас препарати са от най-висок клас и са безвредни за хора, домашни любимци и растения.

Бълхи / Siphonaptera - разред безкрили кръвосмучещи, живеят по телата на бозайници и птици

 

Стоп вредители” – третиране на открити площи

Важно е да се знае, че пръскане на открити площи трябва да се извършва само, ако не се очакват валежи от дъжд около 6 часа преди самото третиране и 2 часа след него.  Така също не бива да се пускат и поливни системи.

Ако в близост до обекта има бездомни кучета и котки е необходимо те да бъдат прогонени или обезпаразитени.

В случай, че в откритите площи има наличие на плъхове или мишки, се прави предварителна дератизация. По този начин се увеличава многократно ефектът от третирането за бълхи.

  

 

Свържете се с нас:

 ул."Пиротска" №5 София 1000


0888 64 21 35
0879 36 99 92