Свържете се с нас: 087 93 699 92

0888 642 135

Дезинсекция - Защита от насекоми

Защита, борба и унищожаване на дървеници

 

Стоп вредители” е лицензирана фирма за борба с вредителите – дървеници. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу дървеници се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Стоп вредители” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград. 

„Стоп вредители” дава гаранция от 6 месеца за жилища при извършени две до три  обработки срещу дървеници през период от 7 до 10 дни между всяка. (броят зависи от заселеността и времето на заразяване с дървеници). Необходимо е да се пазят протоколите от третиранията, които се издават от дезинфекторите,както и спазване стриктно техните указания. Пръска се цялата площ на заразеното жилище и всички обекти в него(легла,гардероби,скринове и др.). Препарата не трябва да се мие през целия период от началната обработка до последното пръскане.Гаранцията се изразява в безплатно третиране след последната обработка, ако има наличие на дървеници до пълното им унищожаване при спазване на горните условия.

Цена за еднократно пръскане без гаранция 

При втората обработка правим отстъпка - 15% от цената на първата.

 

Вид вредител 

До 40 м2

До 75 м2

До 100 м2

 
 

ИНСЕКТИ

 

Дървеници

35 лв. 

48 лв. 

58 лв.

 

Виж цени за търговски обекти

Виж цени за жилищни сгарди

Креватната дървеница / Cimex lectularius е космополитен вид кръвосмучещо насекомо от семейство Паразитни дървенициОбикновената постелна дървеница Cimex lectularius е разпространена в целия свят и паразитира по хора, птици и по-едри домашни животни. Тялото на дървеницата е гръбокоремно сплескано, яйцевидно-овално, което улеснява придвижването й в цепнатини. Цветът й е червеникаво-кафяв. Възрастните са с размери 4-8 мм. Жизненият им цикъл е яйце, ларва (нимфа – 5 стадия), възрастно (имаго). Всички нимфни стадии и имагото на дървеницата се хранят с кръв в интервал от 3 до 7 дни. Активно смучат кръв от човека през нощта. През деня се крият в цепнатини и дупки на пода, в мебелите, в пролуките на стените, в оборудването и т.н. При кръвосмучене поглъщат голямо количество кръв, като могат да увеличат теглото си до 6 пъти. Дървеницата снася яйцата си на купчинки от 1 до 5 яйца дневно в продължение на 2 месеца или общо 200 яйца през целия си живот. Нимфите се излюпват от яйцата след 6 до 10 дни. Те активно търсят храна. Нимфите смучат кръв в продължение на 3 мин., а възрастните в продължение на 10-15 мин. Скоро след нахранването им се отлагат фекални капки, които оставят черни или кафяви петна по повърхностите. Дървениците лесно се преселват от едно помещение в друго по стените, корнизите и тръбите и най-често се пренасят с личните вещи в куфари и чанти.

При ухапване се образуват болезнени пъпки, които сърбят и са изключително неприятни, а на пръв поглед могат да наподобяват ухапвания от комари или бълхи. Разликата при дървениците е, че те нахапват и около интимните части на тялото, като нападат само нощно време, когато човек е заспал. Пъпките са по-големи и болезнени при допир. При разчесване, причинено от кръвосмученето, могат да причинят вторични бактериални инфекции.

Стоп вредители” - професионално обезпаразитяване от  дървеници

От санитарно-профилактичните мерки главно място заемат хигиенните мероприятия. Необходимо е помещенията преди пръскане да се почистят, като се използва прахосмукачка или се измете площта, която е заразена. Най-ефективни резултати се получават при обработка с инсектициди с остатъчно действие.

На обработка подлежат легла, матраци, мебели, пукнатини и цепнатини в пода и стените, както и оборудването в жилищните помещения. След обработка помещенията се оставят затворени в продължение на 1-2 часа, като след това се проветряват. Ако дървениците са се заселили в даден обект повече от 14 дни, задължително се налага да се извършат две пръскания с интервал между тях от 7-10 дни. Прави се с цел да се прекъсне размножаването и разпространението им, като по този начин ще се обезпаразити помещението дори от новоизлюпени малки дървеници.

 

 

Свържете се с нас:

 ул."Пиротска" №5 София 1000


0888 64 21 35
0879 36 99 92